Viure la primavera de forma saludable. Com fer-ho?

Ja som a l’abril! Els dies s’allarguen, les temperatures són més agradables i és temps de sortir de casa i fer activitats a l’aire lliure. Tot i així, per evitar riscos que poden afectar la salut, convé preparar-se adequadament: protegir-se del sol, evitar les picades d’insectes i les intoxicacions alimentàries, i si es té al·lèrgia al pol·len, prevenir-ne els símptomes.

A més a més, l’actual crisi sanitària obliga a seguir aplicant les mesures de prevenció de la COVID-19: higiene de mans freqüent, ús de mascareta i manteniment de la distància social, així com continuar respectant les mesures especials que es van definint a mesura que avança la pandèmia. Recordeu vacunar-vos quan us toqui, ja que és l’eina principal per aturar la propagació del virus i tingueu cura del vostre estat mental i emocional. La pressió laboral acumulada durant els mesos d’hivern i les responsabilitats diàries acostumen a passar factura en aquesta època de l’any. Per mantenir l’estrès i l’ansietat a ratlla i gaudir d’una primavera saludable, des del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya es recomana principalment: seguir una alimentació equilibrada, fer activitat física diària, evitar el consum de tabac, alcohol i altres drogues, i controlar l’estat de salut global.

Tingues la salut al dia!

Durant aquesta primavera continua la campanya de vacunació contra la COVID-19. Cal recordar que totes les vacunes són importants. No només durant la infància, sinó al llarg de tota la vida. Per això, tingues present el calendari de vacunacions sistèmiques dels infants i assisteix sempre que puguis a les proves de cribratge que es realitzen per detectar de forma precoç possibles malalties. També és important controlar l’estat de salut amb revisions periòdiques.

Controla l’estrès

Actualment, l’estrès s’ha convertit en un problema de salut física que pot impactar greument el benestar físic i mental. Les persones que en pateixen acostumen a patir mal de cap, insomni, problemes digestius i alteracions cardiovasculars. Per controlar-lo: dedica temps a les teves aficions, relaciona’t amb el teu entorn, fes activitat física de forma diària, alimenta’t saludablement, dorm les hores necessàries per trobar-te bé, evita el consum de drogues i cuida la teva salut emocional.

Viu de forma activa i alimenta’t saludablement!

El dia s’allarga i el clima millora. Aprofita-ho! Tria l’activitat a l’aire lliure que més t’agradi i comparteix-la amb la família i amics. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana fer trenta minuts d’activitat física diàriament. D’altra banda, la primavera ofereix una àmplia varietat de fruita i verdura: pèsols, carxofes, maduixes, préssecs… Consumir-ne com a mínim 5 racions al dia és clau per garantir una bona salut global. Recorda que juntament amb l’oli d’oliva, els llegums, els fruits secs i el peix, són la base de la dieta mediterrània i no t’oblidis d’hidratar-te sovint i limitar el consum d’alcohol, greixos, sucres i sal!

I tu? Quins hàbits incorpores quan arriba el bon temps per mantenir-te saludable?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.