Vitamines i minerals dels aliments, importants per al nostre organisme.

Benvinguts de nou!

Avui us parlarem de la importància que té l’alimentació a l’hora de reforçar el nostre organisme. En els aliments hi ha moltes vitamines i minerals que ens aporten infinits beneficis, dels quals ara us parlarem.

La vitamina C, és una vitamina que és necessària per forma col·lagen, un component de les membranes de les cèl·lules, pel que aquesta vitamina contribueix al manteniment de les barreres en contra de les infeccions.

La podem trobar en els Kiwis, pebrots, tomata, fruites i hortalisses en general.

La vitamina A, és essencial per al creixement de noves cèl·lules, de la pell i dels ossos. Enforteix els possibles punts d’entrada d’infeccions com les membranes mucoses, els ulls, les vies respiratòries, urinàries i intestinals.

Els ous, lactis, el fetge i la mantega són els que més vitamines aporten al nostre cos. També es troba en les verdures de color verd i vermell.

La vitamina E, millora el sistema immune de les persones grans. Evita la destrucció de les vitamines A i C. Es troba en els cereals de gra sencer (pa, arròs i pastes integrals) oli d’oliva i fruits secs.

El ferro, és un mineral de vital importància pel nostre cos, un dèficit de ferro comporta una anèmia, cansament, depressions i afavoreix a les infeccions. Les llenties, la carn de vedella, pollastre i porc.

El zinc té un poder antioxidant, accelera la cicatrització de les ferides. Millor l’olfacte, protegeix el fetge i és vital per la formació dels ossos. Una deficiència pot comportar que el creixement s’ estanqui, problemes de pèrdua del cabell i una immunitat deficient.

La xocolata, cacau en pols, corder, espinacs són alguns aliments que més zinc ens aporten.

Tingueu una dieta saludable i bones festes a tots!