Vitamines del grup B, t’expliquem les seves propietats i beneficis

Hola de nou,

En el post d’avui parlarem d’una de les vitamines essencials per a un correcte funcionament de l’organisme, es tracta de les vitamines del grup B.

Sou molts els que ens pregunteu en Farmàcies Queralt sobre aquest grup de vitamines, estem per orientar-te i assessorar-te en l’ús correcte dels complexos vitamínics. Sempre recomanem una dieta equilibrada per aconseguir una ingesta òptima de vitamines, però si necessites un suplement alimentós, aquí estem per ajudar-te.

El grup de vitamines B està compost per 8 vitamines, a continuació t’expliquem algunes de les propietats i beneficis més destacades de cadascuna:

Vitamina B1, anomenada tiamina, intervé en el metabolisme dels carbohidrats, és a dir, ajuden a les cèl·lules del teu organisme a transformar els carbohidrats en energia.

Vitamina B2, anomenada riboflavina, actua com a antioxidant i ajuda en la producció de glòbuls vermells.

Vitamina B3, anomenada niacina, ajuda a reduir el colesterol, manté el bon estat de la pell i el cabell.

Vitamina B5, anomenada àcid pantotènic, ajuda a reduir els signes d’envelliment de la pell, a més de ser l’encarregada d’alliberar energia a través dels greixos.

Vitamina B6, anomenada piridoxina, entre altres funcions té propietats per col·laborar en la producció d’hormones i neurotransmissors com la melatonina.

Vitamina B8, anomenada biotina, ajuda a mantenir en bon estat el cabell, pell i ungles, entre altres propietats.

Vitamina B9, anomenada àcid fòlic, ajuda en la regeneració cel·lular i muscular, aquesta vitamina es recomana prendre durant l’embaràs.

Vitamina B12, anomenada cobalamina, ajuda en la formació de glòbuls vermells, producció d’energia, balanç hormonal, manteniment del sistema cardiovascular.

Sempre recomanem que abans de prendre qualsevol complex vitamínic ens consultis, som professionals i estem per oferir-te el millor consell. Si és necessari, cal consultar al metge si se sospita que pot existir un dèficit vitamínic.

Esperem que aquest post t’hagi resultat interessant, si t’ha agradat, no dubtis a comentar i compartir a les teves xarxes socials.

Gràcies per llegir-nos.