Una dieta variada i equilibrada

Una dieta variada i equilibrada que aporti els nutrients essencials és fonamental per a una bona salut. En alguns casos podem complementar-la amb multi vitamínics adequats a les nostres necessitats.

DESCOBRIR ALIMENTS que no només saben bé, sinó que són beneficiosos per a l’organisme forma part del plaer del bon menjar. Tots els aliments contenen una barreja de nutrients importants que ens ajuden a mantenir una bona salut. Per exemple, el pa integral no és només una bona font de fibra, sinó que també conté vitamines del grup B, magnesi, ferro, seleni i zinc.

VITAMINES I MINERALS

La ingesta de vitamines i minerals varia segons la persona. Hi ha estudis que demostren que una part important de la població no aconsegueix aconseguir uns nivells adequats de vitamines i minerals per diverses raons, entre elles, l’elecció incorrecta dels aliments i els processos de manipulació i preparació que influeixen en la qualitat dels mateixos.

Alguns grups de persones tenen un major risc de manques de vitamines i minerals que uns altres. Per exemple, els homes necessiten una major aportació energètica, ja que la seva massa muscular és major.

Les dones, al llarg de la seva vida, acostumen a presentar deficiències de ferro, a causa de les pèrdues que es produeixen durant el cicle menstrual, així com deficiències de calci i vitamina D, que són importants per aconseguir un bon nivell de massa òssia.

En el cas dels nens, és difícil assegurar que la seva alimentació sigui variada i equilibrada, bé perquè mengen fora de casa o perquè no els agraden alguns aliments que contenen els principals grups de nutrients (fruites i verdures, peixos, llegums o làctics).

Amb el pas dels anys les necessitats nutricionals també canvien, a causa del funcionament del nostre propi metabolisme, i hi ha una major necessitat de vitamines del grup B, antioxidants i calci i vitamina D.

Per tant, és important mantenir una dieta variada i equilibrada que aporti els nutrients essencials i, si fos necessari, complementar-la diàriament amb un multi vitamínic adequat a les necessitats específiques de cada persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.