Tracta la dermatitis del panyal a l’estiu

Si sou pares, sabreu que una de les afeccions que solen patir els beus a l’estiu és la dermatitis del bolquer, que encara que pot aparèixer en qualsevol època de l’any, és més propensa durant l’estiu a causa del sol, la calor, la rascada de la sorra de la platja…

 

Quan es produeix, detectem en la zona genital del bebè unes taques rosàcies, erupcions i irritacions al voltant de la zona genital, anglès i el culet del bebè.

 

Per què es produeix?

Normalment es produeix perquè la pell dels nadons en aquests mesos de vida és molt receptiva a patir irritacions, erupcions cutànies per rascades, en aquest cas pel bolquer i la humitat que s’origina en aquesta zona.

Aquesta dermatitis és causada principalment, per una infecció que es dóna amb un llevat o un fong anomenat candidiasis, que és molt comú en els nens.

Uns altres dels factors que poden influenciar negativament en la dermatitis del bebè són la falta d’higiene, canvis poc freqüents o sense les mesures de condícia necessàries, cures cosmètiques poc adequats o efectius.

 

A més, hem de tenir en compte que l’estiu és l’època més delicada per a la pell del nadó, ja que:

  • Augmenta la sudoració i la calor.
  • Augmenten les patologies de frec.
  • Augmenten les irritacions de la pell a causa de l’exposició solar

 

Com podem alleujar les molèsties de la dermatitis del panyal?

Pel mateix motiu pel qual l’estiu és crític per a aquest tipus de problemes, és a dir la calor, aquest ens ajudarà a alleujar els símptomes, atès que a causa de les bones temperatures podem alleujar al bebè del bolquer durant part del dia perquè la zona estigui lliure d’humitats i pugui assecar més fàcilment.

A vegades és degut al tipus de bolquer, per la qual cosa no estaria malament canviar la marca del bolquer o fins i tot a vegades passar a una talla més, a vegades simplement és perquè el porta molt atapeït.

També trobaràs solucions calmants i reparadores en format de crema i fins i tot de gel, vine a veure’ns a la farmàcia i t’ensenyarem tots els productes que faran que el teu nadó no pateixi pels problemes de dermatitis de panyal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.