Tracta la dermatitis del panyal a l’estiu

Si sou pares, sabreu que una de les afeccions que solen patir els beus a l’estiu és la dermatitis del bolquer, que encara que pot aparèixer en qualsevol època de l’any, és més propensa durant l’estiu a causa del sol, la calor, la rascada de la sorra de la platja…

 

Quan es produeix, detectem en la zona genital del bebè unes taques rosàcies, erupcions i irritacions al voltant de la zona genital, anglès i el culet del bebè.

 

Per què es produeix?

Normalment es produeix perquè la pell dels nadons en aquests mesos de vida és molt receptiva a patir irritacions, erupcions cutànies per rascades, en aquest cas pel bolquer i la humitat que s’origina en aquesta zona.

Aquesta dermatitis és causada principalment, per una infecció que es dóna amb un llevat o un fong anomenat candidiasis, que és molt comú en els nens.

Uns altres dels factors que poden influenciar negativament en la dermatitis del bebè són la falta d’higiene, canvis poc freqüents o sense les mesures de condícia necessàries, cures cosmètiques poc adequats o efectius.

 

A més, hem de tenir en compte que l’estiu és l’època més delicada per a la pell del nadó, ja que:

  • Augmenta la sudoració i la calor.
  • Augmenten les patologies de frec.
  • Augmenten les irritacions de la pell a causa de l’exposició solar

 

Com podem alleujar les molèsties de la dermatitis del panyal?

Pel mateix motiu pel qual l’estiu és crític per a aquest tipus de problemes, és a dir la calor, aquest ens ajudarà a alleujar els símptomes, atès que a causa de les bones temperatures podem alleujar al bebè del bolquer durant part del dia perquè la zona estigui lliure d’humitats i pugui assecar més fàcilment.

A vegades és degut al tipus de bolquer, per la qual cosa no estaria malament canviar la marca del bolquer o fins i tot a vegades passar a una talla més, a vegades simplement és perquè el porta molt atapeït.

També trobaràs solucions calmants i reparadores en format de crema i fins i tot de gel, vine a veure’ns a la farmàcia i t’ensenyarem tots els productes que faran que el teu nadó no pateixi pels problemes de dermatitis de panyal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *