Revises periòdicament la teva farmaciola?

Hola de nou!

La farmaciola és un d’aquells estris que només ens recordem d’ella quan hi ha algun problema: bé perquè ens hàgem fet mal o perquè ens sentim malament i necessitem prendre algun medicament.

És per aquest mateix motiu que des de Farmàcia Queralt volem fer un recordatori: hem de revisar periòdicament la farmaciola!

Els medicaments i altres productes que podem trobar en ella tenen data de caducitat, i és molt important respectar-la. Probablement pensem que no passi res si, per exemple, la nostra solució dèrmica desinfectant està caducada de fa un parell de mesos. Probablement no succeeixi una desgràcia major si ho fem, però un medicament que està vençut no garanteix la seva funció, per la qual cosa pot ser que estiguem contaminant encara més la ferida en comptes de desinfectar-la.

A més de la data de caducitat, hi ha altres elements que hem de tenir en compte, com ara el símbol PAO (de les sigles en anglès Period After Opening). És un símbol que trobem en tots els medicaments, cremes, col·lutoris.

Aquest símbol, que es representa amb un pot obert i un número, normalment seguit d’una M (mesos), ens indica quants mesos pot romandre obert el producte en qüestió. El trobem, sobretot, en productes que tenen una data de caducitat inferior als 30 mesos, ja que la Unió Europea no obliga a indicar en aquests productes una data de caducitat. Per tant, hem de tenir-lo en compte de la mateixa manera que la data de caducitat, per assegurar-nos que el producte no es troba fora de data.

Consell: Apunta a l’envàs la data d’obertura del producte, així podràs controlar fàcilment quan estarà fora de data!

Per últim, també és molt important revisar la nostra farmaciola per assegurar-nos que hi hagi un mínim de medicaments que necessitem en cas d’urgència.

T’imagines necessitar una cosa en concret de la farmaciola i que s’hagi esgotat?

Assegura’t que hi ha gases, esparadrap, iodo, venes elàstiques i alguna crema per alleujar la pell en cas de cremada. I recorda, aquests són només els bàsics més imprescindibles!

Moltes gràcies per llegir-nos, i fins a una altra!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.