Remeis naturals per a petits problemes de salut típics de l’estiu

Acidesa, cremades a la pell, picades d’insectes o marejos són algunes de les afeccions típiques de l’estiu que, qui més qui menys, tots i totes hem patit alguna vegada i que són fàcilment solucionables sense necessitat de rebre atenció mèdica. A continuació us mostrem alguns dels remeis naturals a base de plantes medicinals per a combatre-les, fàcilment localitzables en herbolaris o farmàcies, fins i tot alguns de vosaltres les tindreu als jardins.

Citronel·la

És una planta coneguda per la seva eficàcia per a espantar els temuts mosquits. Se li atribueixen virtuts antisèptiques, antibacterianes, antifúngiques, diürètiques, digestives i tòniques. Un dels principals usos de la citronel·la és en format d’oli essencial, utilitzat com a insecticida natural contra els mosquits, tant per a prevenir les picades, com per a desinfectar-les. Es pot trobar en planta, en oli, en polseres, fins i tot en esprai, i es pot aplicar directament sobre la pell sempre que s’eviti el contacte amb els ulls o mucoses. També es pot untar en un mocador i deixar-lo a la tauleta de nit o lligar-lo al canell o al coll. 

Àloe vera

Desgraciadament, tots hem experimentat alguna vegada a la nostra vida una cremada després de prendre el sol. En cas de cremades lleus, l’àloe vera és molt reparador, refresca la pell i alleuja les molèsties. Té una funció antisèptica, bactericida, antiinflamatòria i regeneradora de la pell, motiu pel qual també s’utilitza en ferides, talls, picades, així com per la psoriasi o l’acne, i es pot aplicar directament sobre la pell. Recorda que perquè les seves propietats siguin efectives, la planta ha de tenir almenys dos anys.

Alfàbrega 

A més de ser un conegut condiment per a amanir plats, aquesta planta, millora la digestió pel fet que estimula la producció de saliva. També contribueix a inhibir les substàncies que poden produir inflamació en el sistema digestiu i augmentar la cremor.

Valeriana

És un dels millors tranquil·litzants naturals. S’usa principalment per a tractar els problemes relacionats amb trastorns del somni, ja que disminueix l’ansietat i afavoreix el descans de qualitat sense produir somnolència durant la resta del dia. Es pot prendre en càpsules o com a infusió.

Arrel de gingebre

Alleuja les nàusees i mareig, per la qual cosa es pot incorporar a la farmaciola de viatge. Es recomana prendre dues càpsules mitja hora abans del viatge o mastegar un tros d’arrel de gingebre fresc o confitat durant el viatge. Es pot prendre en càpsules o com a infusió. 

Extracte de pròpoli 

És un excel·lent remei natural per a qualsevol infecció lleu que puguem patir a l’estiu. El pròpoli és un antibiòtic que produeixen les abelles. A més, potència el sistema immunitari i és desinfectant, antiinflamatori i cicatritzant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.