Protegir els nostres ulls a l’estiu

Hola de nou a tots,

Ens preocupem de cuidar la nostra pell a l’estiu, d’hidratar-la i protegir-la, però per què no ens preocupem de la salut dels nostres ulls?

Doncs el post d’avui és sobre com hem de protegir els ulls aquest estiu, a la piscina i del sol.

Prendre el sol prolongadament ens pot causar irritació a la còrnia i a la conjuntiva, per la que és imprescindible l’ús d’ulleres de sol, per protegir-los dels raigs ultraviolats.

Quan ens banyem a la piscina hem d’utilitzar ulleres de busseig si ens volem submergir a l’aigua. D’aquesta manera els protegirem del clor, no es posaran vermells ni ens picaran. La infecció més comuna en els ulls és la conjuntivitis.

A l’hora de posar-se la protecció solar facial, intentar evitar la zona dels ulls per tal que no s’irritin.

Si sou de les persones que porten lents de contacte, us aconsello que no us banyeu amb elles, poden causar infeccions en contaminar-se amb bacteris de l’aigua.

Un altre factor que a l’estiu repercuteix en els ulls és l’ús de l’aire condicionat. L’aire condicionat resseca els ulls i pot arribar a ser crònic, anomenat també com la síndrome de l’ull sec. Hem d’utilitzar col·liris i llàgrimes artificials de manera habitual per evitar la sequedat ocular.

Important no mirar directament al sol, encara que estigui núvol ni amb les ulleres de sol posades.

Si noteu qualsevol irritació o molèstia ocular podeu fer rentats amb sèrum fisiològic, que ajudarà a alleugerar els símptomes.

A més d’aquests consells, és important realitzar un control anual amb un especialista per comprovar la salut ocular.

Esperem que el post us hagi estat interessant i que porteu a terme els nostres consells.

Hem de tenir cura dels nostres ulls.

Fins al proper post amics!