Prevenir les picades a l’estiu és a les teves mans!

L’estiu és de les èpoques de l’any més esperades, fas més vida a l’aire lliure i la roba que utilitzes deixa al descobert gran part del cos provocant que augmenti el risc de patir picades d’insectes. En el cas de la platja, cal vigilar amb les meduses que arriben amb les corrents marines.  

Any rere any busquem un producte miracle per no rebre picades i perquè ens ajudi a combatre la picor i el dolor que poden arribar a provocar algunes picades. Però si tot i l’esforç acabes amb picades us deixem una sèrie de consells pràctics per intentar disminuir les molèsties i evitar possibles infeccions.  

Mosquits: 

Les picades de mosquit acostumen a causar picor i coïssor perquè la saliva dels mosquits ens provoca al·lèrgia i és llavors quan apareix l’enrojiment i la inflamació.  La utilització de roba que cobreixi el cos i de colors clars juntament amb l’ús de repel·lent ajudarà a prevenir picades tant d’insectes com d’altres animalons.  

Si et piquen segueix aquests passos: 

 1. No et rasquis! Per molt que costi, és aconsellable no rascar-se.  
 2. Renta la zona afectada amb abundant aigua i sabó neutre per poder eliminar la saliva del mosquit.  
 3. Si no pots aguantar la picor col·loca una galleda amb gel i aguanta uns 30 segons, t’ajudarà a reduir la inflamació.  
 4. Si tens moltes picades pel cos fica’t a la banyera amb aigua i civada o bicarbonat de sodi perquè toqui a les parts afectades.  
 5. Ves a la farmàcia i compra una crema, t’ajudarà a alleujar les molesties.  

Meduses: 

Les meduses són típiques de les platges d’aigües càlides i quan se senten atacades expulsen verí a través dels tentacles. Quan aquest verí entra amb contacte amb la nostra pell produeix una reacció urticant.  

Les picades de medusa provoquen un dolor similar al d’una cremada; produeixen picor i coïssor, però pot variar segons la persona. Eviteu el contacte tant amb la medusa com amb els seus tentacles. Si la toqueu encara que estigui morta encara us pot injectar verí.

En cas de picada segueix aquestes recomanacions:  

 1. Surt de l’aigua.  
 2. Amb l’ajuda d’uns guants retira les restes de tentacle que hagin pogut quedar a la teva pell.  
 3. No et rasquis la zona! 
 4. Fica gel damunt de la picada durant uns 5 minuts.  
 5. Aplica un antisèptic 3-4 vegades al dia durant 48-76 hores. 
 6. Si els símptomes augmenten i tens nàusees, dolor intens o marejos vés a urgències.  
 7. Quan netegis la picada, fes-ho sempre amb aigua salada! L’aigua dolça activa les cèl·lules i augmenta la quantitat de toxina injectada.  

Aquest estiu en cas de què et piqui una medusa o un mosquit segueix les nostres recomanacions o acudeix a un punt SOS o a una farmàcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.