Nadons acabats de néixer i coronavirus

El coronavirus sembla que ha aturat tot a les nostres vides i ha posat el món en pausa. Les relacions amb els nostres amics, familiars, la vida com la coneixíem fins ara… tot ha canviat de manera dràstica. Però altres coses no s’han aturat, com són els naixements.

El confinament ja de per sí és difícil, però amb l’arribada d’un nadó sembla que tot es complica encara més. Les mesures d’higiene i seguretat bàsiques recomanades per a tota la població en general es fan encara més restrictives en el cas d’un nou membre a la família, i és que el benestar del nadó prima per davant de tot.

Sistema immunitari i nadons

El sistema immunitari dels nadons es troba en desenvolupament. De fet, els anticossos que tenen en els primers dies després del naixement són els de la seva mare i els que el protegeixen durant el primer mes de vida. És per aquest motiu que els hi costa més combatre malalties i hem d’extremar les precaucions.

Què has de tenir en compte

Hem de posar en pràctica el distanciament social sempre que sortim de casa amb ell. I cal fer-ho seguint aquestes pautes:

  • Mantenir al nadó a casa i allunyat el més possible d’altres persones. Sabem que és difícil, però les mesures de seguretat prevalen per sobre de tota la resta.
  • Ja sigui per anar a fer un passeig o per anar al metge, recorda la distància mínima de seguretat. Evita els carrers amb més aglomeracions de persones i opta per zones tranquil·les.
  • A casa cal extremar les mesures d’higiene. Hem de netejar i desinfectar les superfícies i rentar-nos les mans de manera correcta i sense oblidar cap zona. Això ho hem de fer hi hagi nadó o no a casa, però amb la seva presència s’han d’extremar i fer més recurrents aquestes mesures bàsiques.

I amb l’entrada de la fase 1?

La recomanació de no visitar a un nounat segueix vigent, però hi ha situacions que són inevitables. Per això cal mantenir la calma i prendre’s el desconfinament amb tranquil·litat. Hem de seguir respectant les mesures de seguretat, aprendre a viure amb aquestes noves normes, a la vegada que gaudim del retrobament amb els nostres amics i familiars, tot i que sigui amb una distància de 2 metres de separació.

És més que recomanable l’ús de mascaretes per les persones que s’acostin al nostre nadó. A més, si una persona porta guants del carrer, aquests poden estar contaminats, pel que la millor solució és comptar amb gel desinfectant per esterilitzar les mans de les persones que es posaran en contacte amb ell. Aquesta és una mesura addicional: és a dir, recorda’ls que han de rentar-se les mans quan entrin a casa teva, i abans de tocar el nadó, una rentada amb el gel hidroalcohòlic per reforçar la neteja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.