La quimioterapia m’està debilitant la pell

Després de realitzar un tractament de quimioteràpia o radioteràpia ens acostumeu a preguntar a la farmàcia per solucions per a millorar l’estat de la pell. El primer que has de saber és que és totalment normal que la teva pell es vegi bastant afectada.

Els tractaments oncològics produeixen alteracions dermatològiques (generalment transitòries) però que cal tractar per a evitar que es converteixin en una patologia crònica.

Un dels principals problemes que generen aquests tractaments (tan necessaris per a poder curar-nos) és el de la sequedat i cal tenir en compte que si és molt intensa, pot produir fortes picors i molèsties. Per això, avui ens centrarem en aquest tema.

Què ocorre exactament en la pell després d’un tractament contra el càncer?

La barrera cutània que protegeix la nostra pell perd la seva integritat i es modifiquen els seus components (que funcionen com un escut protector). Produint des d’una picor intensa, a rojors, fissures, èczemes, infeccions… Podem ajudar a minimitzar les molèsties i tenir la pell en les millors condicions a través d’uns consells ben simples:

  • Dutxa’t en comptes de banyar-te i utilitza un gel respectuós amb la teva pell. Et recomanem utilitzar també esponges naturals, netejant la pell amb molta suavitat.
  • Si utilitzes perruca o mocadors intenta treure-te’ls com més aviat millor: poden causar molèsties i irritacions a la teva pell. Pots utilitzar la rosa mosqueta per evitar aquests molestos símptomes.
  • Utilitza crema pel cos després de les dutxes i aplica-la les vegades que faci falta. Recorda que la crema ha d’estar indicada per aquest tipus de patologies.
  • També has d’hidratar la pell de la teva cara i sobretot, quan surtis al carrer, has d’aplicar un protector solar. No oblidis protegir els teus llavis amb un estic amb protecció solar.
  • Si t’has de maquillar, opta per bases de maquillatge per a pells sensibles.
  • Si notes que t’estan sortint infeccions per fongs des que estàs fent el tractament prova de consumir probiòtics, ja que a vegades es produeixen alteracions de la flora.
  • Beu almenys 1,5 l. d’aigua al dia per a mantenir hidratada la pell.
  • Per als ulls secs, el millor és un col·liri d’àcid hialurònic i per a la boca seca una gamma específica t’ajudarà a notar menys pastositat i molèsties.

Aquestes són les patologies més comunes en casos de quimioteràpia o radioteràpia, però cada organisme és un món i reacciona de manera diferent. Si tens més dubtes o vols consultar-nos un cas en particular, vine a veure’ns a la farmàcia i t’aconsellarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.