La neteja del còlon, la solució ideal per eliminar les toxines del cos?

La neteja del còlon habitualment es recomana com a preparatiu per a procediments mèdics, com una colonoscòpia. No obstant això, alguns professionals de la salut de medicina alternativa ofereixen la neteja del còlon amb altres fins, com ara la desintoxicació.

També anomenada irrigació colònica, la neteja del còlon amb aquests objectius no és necessària, ja que el sistema digestiu i els intestins ja eliminen el rebuig del cos de forma natural.

Durant una neteja de còlon, grans quantitats d’aigua (de vegades fins a uns 60 litres i possiblement altres substàncies, com a espècies o cafè) s’expulsen a través del còlon per mitjà d’un tub que es col·loca al recte. En alguns casos, es fan servir menys quantitats d’aigua, ja que es deixa reposar al còlon durant un breu període de temps abans de retirar-la.

Els defensors de la neteja del còlon consideren que les toxines que es troben a l’estòmac i els intestins poden provocar diversos problemes de salut, com ara artritis i pressió arterial alta. També acostumen a proclamar que la neteja del còlon millora la salut eliminant toxines, augmentant l’energia i millorant el sistema immunitari. No obstant això, no hi ha evidència científica que els procediments de neteja del còlon produeixin aquests efectes o siguin beneficiosos.

La neteja del còlon de vegades fins i tot pot ser perjudicial, ja que pot produir efectes secundaris com còlics, inflor, diarrea, nàusees i vòmits. Altres possibles afeccions que pot provocar la neteja del còlon són:

  • Deshidratació
  • Un esquinç del recte (perforació)
  • Infecció
  • Un canvi en l’equilibri electrolític (que pot ser perillós si tens una malaltia renal o cardíaca)
  • Altres problemes de salut

Ara bé, si malgrat tenir present això, decideixes fer-te una neteja del còlon, és important que prenguis les precaucions següents:

  • Consulta amb anterioritat el teu metge/essa de capçalera, sobretot si prens medicaments o tens problemes de salut, com ara malalties renals o cardíaques.
  • Assegura’t que el professional de la salut que dugui a terme la neteja del còlon sigui reconegut i utilitzi equip d’un sol ús que no s’hagi utilitzat anteriorment.
  • Aconsegueix una llista dels ingredients herbals específics i les quantitats de qualsevol producte de neteja de còlon que facis servir; alguns ingredients poden causar problemes de salut.

Et queden dubtes sobre la neteja del còlon? Contacta amb nosaltres i te’ls resoldrem! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.