La gelea reial és saludable?

La gelea reial sempre ha estat relacionada amb un dels seus parents més pròxims, la mel, posseïdora d’increïbles propietats nutricionals. Unes qualitats que aquest derivat també comparteix i que, per a molts, resulten desconegudes. No obstant això, qualsevol que conegui el seu procés d’elaboració intueix els beneficis que pot aportar al nostre organisme. I és que la gelea reial és una substància que segreguen les abelles joves a través d’una glàndula situada al cap del mateix insecte. Aquest líquid de color groc serveix per a alimentar l’abella regna i a les larves obreres durant els seus primers dies de vida.

La gelea reial és el producte estrella durant els canvis estacionals, però sobretot en els mesos més freds de l’hivern, i això es deu a la seva composició. Està composta en un 60% d’aigua, un dels motius principals pels quals és tan saludable. La resta de la seva estructura, un 40%, correspon als sucres -especialment glucosa i fructosa-, les proteïnes i el greix. No obstant això, el protagonisme recau sobre les vitamines B1 i B5, aquesta última en gran quantitat. A més, inclou antibiòtics naturals, albúmines i aminoàcids com l’arginina, la serina o la glicina. Sense oblidar els minerals com el ferro, el calci, el manganès i el potassi. Aquesta combinació de nutrients ha convertit a la gelea reial en un aliment amb efectes terapèutics, motiu pel qual en l’antiguitat era considerat un producte estrany i extremadament costós, reservat per a rics i nobles.

 

Com ens pot ajudar a la tardor?

La gelea reial ens aporta l’energia necessària per a afrontar la jornada i redueix la sensació de fatiga. Alguns estudis també han demostrat que incrementa la resistència física i mental, i fins i tot millora el rendiment sexual, ja que podria tenir la capacitat de millorar els processos d’oxigenació del cervell, la qual cosa porta al fet que les persones tinguin més vitalitat. A més, té alts continguts d’acetilcolina, un compost que permet transmetre els impulsos nerviosos a través de les terminacions nervioses. La seva influència en el sistema nerviós també podria millorar els símptomes de la depressió, l’esclerosi múltiple o l’alzheimer, entre altres malalties d’importància.

Si busques vitamines o complements amb gelea reial per sentir-te més actiu aquesta tardor, has de venir a la farmàcia Queralt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.