Infecció d’oïda en els més petits

En aquesta època de l’any són els més petits de la casa els que més infeccions agafen.

La infecció d’oïda o otitis mitjana és la principal, per l’escassa longitud i horitzontalitat de la seva trompa d’Eustaqui, que facilita l’accés de mucositat, bacteris del nas i la gola a cau d’orella mitjà. A més que el seu sistema immunològic no està totalment preparat per atacar a les infeccions.

Les principals causes són els refredats, que cursen amb mucositat i molts nens com que no saben sonar-se correctament fan que el moc es dirigeixi cap a l’oïda provocant inflamació.

El principal símptoma de l’otitis mitjana és el dolor intens majoritàriament a la nit. La febre apareix a causa que entra menys aire en l’oïda i hi ha més pressió, el timpà es bomba o s’inflama, i pot cursar supuracions.

Quins són els tractaments?

Els tractaments van des dels analgèsics, antiinflamatoris i descongestionants nasals als antibiòtics, que poden ser orals, en gotes, i la seva administració dependrà de les característiques del dolor.

Que hem de fer per evitar les infeccions d’oïda?

-Evitar els ambients de tabaquisme, ja que el fum de tabac condiciona tots els processos inflamatoris de l’aparell respiratori.

-Una alimentació variada i equilibrada també contribueix a la salut dels més petits.

-Complir el calendari de vacunacions.