Gaudir del sol sense perill

El càncer de pell es una malaltia maligna produïda per la divisió i creixement descontrolat de les cèl·lules que la formen, amb capacitat per envair els teixits i estructures sanes del voltant i en alguns casos, a altres òrgans a distancia.

Per tindre cura de  la nostra pell del sol , ens hem de conscienciar que a l’ hora de exposar-nos al sol hem d’ aplicar-nos fotoprotectors.

Fotoprotectors: Es denominen així als productes que s’ apliquen a la pell amb la finalitat de protegir-la de les radiacions ultravioletes A (UVA) o B (UVB).Aquests productes porten en la seva composició substancies denominades filtres, capaces de frenar l’ acció d’ un o altre tipus de radiació.

Us explicarem les diferents radiacions ultravioletes A (UVA) i B (UVB):

Radiacions ultravioletes A (UVA): Penetren fins a la dermis i son les responsables del “bronzejat immediat”, de les al·lèrgies solars, del fotoenvelliment prematur i del càncer de pell. Aquestes radiacions estan present durant tot l’ any.

Radiacions ultravioletes B (UVB): Son les que tenim mes conscienciades per que  son les responsables de les cremades, del bronzejat de llarga durada per la estimulació i oxidació de la melanina(pigment responsable de la coloració de la nostra pell). Aquesta radiació també esta implicada en el desenllaç del càncer de pell.

Us deixem uns consells per a que gaudiu del sol sense perill.

-Primer que tot escollir un bon protector solar adequa al vostre tipus de pell.

Aplicar el protector  com a mínim mitja hora abans de l’ exposició al sol amb la pell neta i seca. Als menors de tres anys no exposar-los al sol.

Repetir l’ aplicació cada dues hores i sempre després del bany.

No exposar-se al sol durant les 12:00h  i les 16:00h, ja que son les hores en que les radiacions solars son més fortes.

Hidratar-se durant l’ exposició . Es important beure aigua per tal de de tenir la pell amb bones condicions.

– Després del sol, posar-se una crema hidratant, i millor si es un after-sun . Que contenen actius hidratants i calmants per la pell. Reparen la pell i allarguen el bronzejat. Així que a l’ estiu canvia la teva crema hidratant per un after-sun.

A la nostra farmàcia trobaràs tot el que et fa falta per tenir una bona protecció, visita’ns i t’aconsellarem de quin fotoprotector es el més adient per la teva pell i la dels teus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.