Feu un ús responsable dels antibiòtics?

Hola de nou a tots,

Tots sabem en certa mesura que hem de realitzar un ús responsable dels antibiòtics. Però… realment és així? Avui us volem parlar sobre els antibiòtics, com actuar i tot el que necessiteu saber sobre ells.

Espanya és un dels països amb major consum d’antibiòtics mitjà per habitant. A més, cada any moren al voltant de 35.000 persones com a conseqüència d’infeccions causades per bacteris molt resistents, indici que ens podria fer pensar que realment s’està donant un mal ús als antibiòtics.

Si bé és cert que és molt més còmode prendre’ns les pastilles de l’última vegada que vam ser al metge i acabar amb les molèsties que estem patint, la realitat és una altra: no estem fent cap favor al nostre organisme.

Com hem d’actuar en front als antibiòtics?

Cada patologia té la seva medicació i el seu tractament, i els antibiòtics únicament hem de prendre’ls prescrits pel nostre metge i quan hi hagi una infecció bacteriològica. En cas contrari, solament estarem afavorint que els bacteris que es troben en el nostre organisme es facin més resistents i immunes als tractaments mèdics.

Passa el mateix quan deixem de prendre’ns l’antibiòtic perquè “ja ens sentim millor” o quan ho prenem en un període superior al que ens han manat: cal complir rigorosament les indicacions del nostre metge.

És per això que des de la nostra farmàcia us volem fomentar el bon ús dels antibiòtics, des del nostre bloc , ja que creiem que és essencial per a la salut de la nostra societat.

El que heu de saber:

Cal respectar la dosi de la medicació, les hores en què cal prendre-ho i la durada del tractament. En finalitzar un tractament hem de portar la medicació sobrant al punt SIGRE de la nostra farmàcia de confiança.

Si teniu qualsevol dubte sobre la vostra medicació, no dubteu a acostar-vos a la nostra farmàcia i estarem encantats de resoldre tots els vostres dubtes.

El consell farmacèutic és molt important!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.