Et preocupa la caiguda del cabell? Cuida la teva alimentació!

El cabell es troba sempre en constant renovació i és normal que caigui. Durant la tardor, aquest fenomen és més freqüent perquè disminueix la fase anàgena i s’activa la telògena (de regressió). A més a més, si la nostra alimentació és pobra en carn, peix i fruites i tornem de vacances amb el cabell deshidratat, és inevitable que la fase de caiguda es perllongui o la caiguda es magnifiqui.

Per evitar una pèrdua excessiva del cabell és important rebre el tractament adequat i consumir les següents vitamines i minerals:

Ferro

Ajuda a mantenir els fol·licles del cabell sans. Els aliments rics en vitamina C multipliquen el seu efecte!

Zinc

És un dels minerals més importants per assegurar un bon estat del cabell i les ungles. És present en la majoria d’aliments, però els que en tenen més concentració són: la carn, el peix, el marisc, els ous, els espàrrecs, les figues, les albergínies, l’api i les patates.

Coure

Gràcies a aquest mineral, la sang circula millor. Si menges cacau, bolets, llegums i fruits secs freqüentment, no caldrà que te’n preocupis més!

Magnesi

Importantíssim per la metabolització de les proteïnes, en són una font important els plàtans, els alvocats, els llegums, els fruits secs i en general, els cereals integrals i les verdures.

Vitamina A

No només prevé i disminueix la caiguda del cabell, també n’estimula el seu creixement! Aliments com els ous, el fetge, les verdures, la llet fortificada i l’oli en són portadors!

Vitamines B

Peix, carn, soja, ous, llegums, fruits secs, cereals integrals… Tots ells oxigenen la sang i per conseqüència, també els fol·licles pilosos. L’aliment que té més concentració de vitamines del grup B? El llevat de cervesa! Implementa’l en sopes i purés i assegura la vitamina B!

Vitamina C

Els cítrics, els espinacs, el bròcoli i el kiwi en contenen. Aquesta famosa vitamina sintetitza el col·lagen, essencial per tenir el cabell sa.

Vitamina E

Les nous, les verdures de fulla verda, la soja i els olis vegetals són grans portadors d’aquesta vitamina que enforteix el cabell.

Vitamina H

Forma part del mateix grup de vitamines que la vitamina B i combat la generació de greix al cuir cabellut i dóna elasticitat al cabell. També ajuda a produir queratina.

Ara que ja saps quins són els minerals i vitamines necessaris per gaudir d’un cabell sa, tingue’ls presents dia a dia! Com ja has pogut observar, un estil de vida saludable és fonamental perquè la caiguda del cabell no sigui excessiva. Si veus que no disminueix al cap d’uns mesos, consulta un especialista!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.