Els superaliments de tardor que t’ajudaran a perdre pes

Incorpora aquests aliments de temporada a la teva alimentació per acabar amb els excessos estiuencs i tornar a recuperar el teu pes ideal.

 

La tornada a la rutina pot ser dura en molts sentits. Si ja és complicat haver de lluitar contra la síndrome postvacacional, cal afegir-li el progressiu canvi de temperatura i tornar a posar-se les piles amb la vida ‘healthy’ per eliminar els excessos de l’estiu.

Però no vegis a la tardor com un enemic, perquè aquesta nova estació ens porta tots els aliments que necessites per aprimar-te i recuperar el teu pes ideal. Pren nota, perquè aquests són els superaliments de tardor que has d’incloure a la teva dieta per perdre pes:

La carbassa

La carbassa és sinònim de tardor. I no només per Halloween. Aquesta hortalissa és perfecta per seguir una dieta equilibrada amb la baixada de les temperatures. Conté una elevada quantitat d’aigua, al voltant del 92%, de manera que és molt baixa en calories (només en té 25-30 kcal). És rica en vitamina C, fibra i betacarotens i, a més, compta amb propietats antiinflamatòries i diürètiques.

La magrana

El seu alt valor nutricional la converteix en una de les millors fruites per perdre pes. És rica en fibra, cosa que afavoreix la digestió i té un efecte saciant. A més, conté antioxidants que s’encarreguen de combatre els radicals lliures. I per si això no fos poc, alguns estudis afirmen que les seves llavors ajuden a controlar la pressió arterial i millorar la recuperació muscular després d’entrenar.

El moniato

El germà dolç de la patata conté gairebé el doble de fibra que altres tubercles. És una gran font de ferro, magnesi i provitamina A, cosa que ajuda a combatre la inflamació. Té molt poques calories i es pot usar tant per elaborar un plat salat com un de dolç.

La xirivia

La cosina germana de la pastanaga és rica en vitamines del grup B, C E i K, i en diversos minerals, entre els quals destaca el potassi (amb 375 mg per peça). Es tracta d’una gran font de fibra i àcids grassos essencials i produeix un efecte saciant i diürètic, que ajuda a prevenir la retenció de líquids.

La remolatxa

Amb tan sols 37 kcal, la remolatxa conté un alt percentatge de potassi (300 mg) que ajuda al correcte funcionament muscular, per això és un aliment perfecte per perdre pes amb l’ajuda d’una dieta sana i un pla d’entrenament funcional.

Els bolets

El 80% del seu pes és pura aigua. Els bolets només contenen 35 kcal per cada 100g, de les quals molt poques són greixos. A més, són una font interessant de fòsfor, potassi, ferro, coure i zinc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.