Comença la caiguda del cabell tardorenca. Actua a temps!

A la tardor la caiguda de cabells és tot un clàssic! Tot i així, aquest problema es pot combatre.

Amb el canvi d’estació i l’arribada del fred, el cabell comença a caure una mica més del què és habitual. Durant la tardor cauen una mitjana de 100 pèls al dia en comptes dels habituals 30-60, cosa que fa que sigui un problema que acostumi a preocupar. Tot i així, no t’espantis! És un problema estacional de fàcil solució!

La caiguda de cabells a la tardor és una situació que afecta tant homes com dones i s’accentua en aquesta estació de l’any perquè es produeix una renovació del cabell, de la mateixa forma que durant la primavera. Totes dues estacions acceleren el cicle de vida del cabell.

Per què cau més el cabell a la tardor?

Igual que els arbres perden les fulles a la tardor, nosaltres també perdem més cabells durant la temporada de fred. Per què? Quina explicació té? Un cop passats els mesos d’estiu, el cabell ha patit canvis de temperatura, clor, sal, l’agressivitat dels raigs UV, etc. I com és evident, quan arriba la tardor el cabell està més dèbil. A més, amb l’inici de curs escolar s’experimenta un increment de l’estrès que no és beneficiós per a la salut capil·lar. El resultat: el cabell cau una mica més del què és habitual. Així mateix, les hormones del creixement dels cabells tendeixen a disminuir-ne la producció just abans de l’aparició de la caiguda, de manera que el cabell que cau es recupera amb menys rapidesa durant aquest període.

Què podem fer per evitar la caiguda del cabell?

Per millorar aquest problema durant els mesos de fred has de seguir aquests consells:

  • Dur a terme un reforç vitamínic de 3 mesos abans de la temporada. Els dermatòlegs recomanen complexos de vitamines com les B5, B6, aminoàcids, sofre, magnesi i silici. És recomanable triar complements alimentaris de qualitat (grans marques o ecològics).
  • Massatges al cuir cabellut! Els massatges al cuir cabellut estimulen la circulació sanguínia i fan que els cabells joves creixin més forts.
  • Cal rentar el cabell regularment (però tampoc cada dia). Pensar que el cabell cau més com més el rentes és un mite. El cabell que cau quan es renta és, en la majoria dels casos, mort, i per tant, ja està esquinçat. El xampú ajuda a eliminar el greix, la brutícia i la contaminació, que afavoreixen la caiguda del cabell.
  • Aposta per una bona dieta: L’alimentació és un dels factors més importants per mantenir sa i fort el cabell. Tria aliments rics en ferro i vitamina B durant aquesta temporada per prevenir-ne la caiguda excessiva.
  • Que no se t’oblidi la hidratació! Beu aigua, sucs o infusions. Amb una correcta hidratació podràs retenir l’aigua que perd el teu cabell i proporcionaràs humitat natural a la zona capil·lar, cosa que ajudarà a retornar la flexibilitat i el moviment al teu cabell.

Aquests són alguns dels aliments que has de prendre per prevenir la caiguda del cabell:

El pèl es troba sempre en constant renovació i és normal que caigui. Durant la tardor aquest fenomen és més freqüent perquè disminueix la fase anàgena i s’activa la telògena (de regressió). A més, si la nostra alimentació és pobra en carn, peix i fruites i tornem de vacances amb els cabells deshidratats, és inevitable que la fase de caiguda es perllongui o es magnifiqui.

Per evitar una pèrdua de cabells excessiva és important rebre el tractament adequat i consumir les següents vitamines i minerals:

Ferro

Ajuda a mantenir els fol·licles del cabell sans. Els aliments rics en vitamina C multipliquen el seu efecte.

Zinc

És un dels minerals més importants per assegurar un bon estat del cabell i les ungles. És present en la majoria d’aliments, però els que en tenen més concentració són: la carn, el peix, el marisc, els ous, els espàrrecs, les figues, les albergínies, l’api i les patates.

Coure

Gràcies a aquest mineral, la sang circula millor. Si menges cacau, llegums i fruits secs freqüentment, no cal que et preocupis més!

Magnesi

Importantíssim per a la metabolització de les proteïnes, són una font important els plàtans, els alvocats, els llegums, la fruita seca i en general, els cereals integrals i les verdures.

Vitamina A

No només prevé i disminueix la caiguda del cabell, també estimula el seu creixement! Aliments com els ous, el fetge, les verdures, la llet fortificada i l’oli contenen aquesta vitamina.

Vitamina B

Peix, carn, soja, ous, llegums, fruits secs, cereals integrals… Tots ells oxigenen la sang i els fol·licles pilosos. Però… Quin és l’aliment que té més concentració de vitamines del grup B? El llevat de cervesa! Inclou-la en sopes i purés i assegura la vitamina B!

Vitamina C

Els cítrics, els espinacs, el bròquil i el kiwi en contenen. Aquesta famosa vitamina sintetitza el col·lagen, essencial per tenir el cabell sa.

Vitamina E

Les nous, les verdures de fulla verda, la soja i els olis vegetals contenen aquesta vitamina que enforteix el cabell.

Vitamina H

Forma part del mateix grup de vitamines que la vitamina B i comba’t la generació de greix al cuir cabellut i dóna elasticitat al cabell. També ajuda a produir queratina.

En general, la caiguda estacional del cabell no ha de durar més de 3 mesos. Si és el teu cas, et recomanem que contactis amb el teu metge de capçalera. La pèrdua de cabells prolongada pot tenir diverses causes: trastorns de la tiroide, disfunció hormonal, anèmia, estrès intens, etc.

Ara que ja saps quins són els minerals i vitamines necessaris per gaudir d’un cabell sa, introdueix-los en la teva dieta! Com ja has pogut observar, un estil de vida saludable és fonamental perquè la caiguda del cabell no sigui excessiva. Si veus que no disminueix en uns mesos, consulta un especialista!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.