Com desinfectar bé la casa

Segons l’últim document facilitat pel Ministeri de Sanitat sobre la COVID-19, les partícules amb càrrega viral podrien durar fins a quatre dies en superfícies plàstiques, de papers, mascaretes quirúrgiques i bitllets. En superfícies de fusta poder arribar a romandre actives entre 24 i 48 hores, i fins a 4 hores en superfícies de coure com ara les monedes.

És fàcil adonar-se de la necessitat de desinfectar estris i superfícies per complementar les mesures higièniques que portem a terme com la rentada de mans. Tot i això, no és fàcil saber com s’han de desinfectar algunes superfícies i és per això que avui us donem alguns consells per ajudar-vos a evitar el contagi del coronavirus.

Aigua i sabó: també útils per la neteja de casa

Les eines estrella per a acabar amb la COVID-19 també ens ajudaran a desinfectar alguns utensilis i objectes de casa. Un paper de cel·lulosa impregnat en una solució d’aigua sabonosa pot servir, per exemple, per a netejar els envasos que portem de la compra o per netejar el nostre telèfon mòbil en el cas que no sigui submergible.

L’alcohol ens pot ser útil?

Ens ajudarà sempre que tingui una graduació superior al 62% i s’apliqui durant almenys un minut. Però no és del tot recomanable utilitzar-ho per netejar superfícies: és un recurs que hem de reservar per a altres qüestions, com per desinfectar alguna ferida. Recorda que l’alcohol és molt agressiu amb la pell, pel que preferiblement utilitzarem aigua i sabó.

El llegiu: com ens pot ajudar

Sense cap mena de dubte, el lleixiu és un dels productes que sempre estan presents en la nostra rutina de neteja, ja sigui pel terra, pel lavabo… però l’estem utilitzant correctament? S’ha de diluir sempre en aigua freda, ja que si ho fem amb aigua calenta, s’evaporarà i els gasos que es formen poden ser perjudicials per a la salut. De fet, combinar aigua calenta i lleixiu no farà que netegem més, sinó tot el contrari.

Com a consell extra, et recomanem que utilitzis papers d’un sol ús en comptes de draps. Així evitarem estar desplaçant les partícules que poden tenir càrrega viral d’una superfície a altra.

Moltes gràcies i ànims! Junts ho superarem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.