Caiguda del cabell durant la primavera: com remeiar-la?

Quan pensem en caiguda estacional del cabell, immediatament ens passa pel cap la tardor. Tot i així, també és força freqüent quan comença la primavera.

Què és la caiguda estacional a la primavera i per què es produeix?

La caiguda estacional que es produeix a la primavera és similar a la que passa a la tardor i es produeix a causa de la renovació natural dels cabells. És normal que a la primavera i sobretot a la tardor, el cabell caigui més. Aquest procés s’anomena efluvi estacional. L’efluvi estacional no provoca calvície i durant les primeres setmanes de primavera o tardor, la xifra de cabells que es poden arribar a perdre ascendeix a 100 – 150 unitats. Tot i que cada persona té un ritme de caiguda propi, es pot dir que la caiguda estacional a la primavera té una durada aproximada de 2 o 3 mesos, moment en què es redueix i el cabell passa a una nova fase centrada en el creixement. El resultat d’aquesta renovació és un volum normal de pèl en un període de tres mesos, per la qual cosa si la pèrdua es manté en aquests mesos cal preocupar-se.

Tot i així, si els cabells es trenquen amb facilitat, el cuir cabellut es fa visible en zones determinades o es veu un retrocés en les línies de creixement, és important que et posis en contacte amb especialistes.

Com preparar els cabells davant la caiguda estacional a la primavera?

Des de Farmàcia Queralt, a més d’atendre’t si et sorgeix qualsevol dubte o estàs preocupat per una caiguda estacional excessiva, volem compartir amb tu alguns consells perquè el teu cabell estigui preparat per a l’arribada de la primavera:

  • Eliminar l’estrès o saber-lo controlar és clau, ja que els estats d’ansietat acceleren les fases de caiguda.
  • És convenient reduir al màxim la utilització d’assecadors, planxes i tints, ja que debiliten el cabell.
  • Tria un xampú adequat al teu tipus de pell. En aquesta època és bo reforçar la seva hidratació i nutrició, amb fórmules que li aportin elasticitat.
  • Aposta per xampús anticaiguda. Gràcies a les seves fórmules, que inclouen elements com la biotina, el cabell augmenta de volum i gruix.
  • Fes-te massatges al cuir cabellut. Els massatges suaus activen la circulació sanguínia, faciliten l’assimilació de nutrients i enforteixen els fol·licles.
  • Aposta per un peeling capil·lar cada dues setmanes o cada mes (depenent del teu cuir cabellut). El peeling frena la caiguda i propicia un creixement més fort dels cabells, aportant-los-hi un aspecte més sa.

Si creus que estàs patint una caiguda estacional excessiva aquesta primavera o que el teu cabell necessita un reforç abans que comenci la caiguda, posa’t en contacte amb nosaltres i resoldrem tots els teus dubtes! Cada cas és únic i el millor és comptar amb assessorament professional. T’esperem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.