Aquest any sí que sí! Compleix els propòsits d’any nou i guanya salut!

El mes de gener és el mes dels propòsits per excel·lència. Després d’un desembre d’excessos toca posar seny i tornar a la nostra rutina d’hàbits saludables. Però, com fer que els propòsits no es quedin en propòsits? Per aconseguir els objectius que ens marquem cal comprometre-s’hi al 100%. Marcar un pla d’acció, explicar els propòsits als amics i familiars i recordar-se a un mateix tots els avantatges que ens proporcionarà realitzar el propòsit, és clau per poder aconseguir el que volem, així com posar-se metes a curt termini, registrar mes a mes l’objectiu i recompensar-se. 

Tens clars quins són els teus objectius de cara aquest any nou? Nosaltres et fem la nostra proposta perquè puguis guanyar salut i felicitat. Som-hi!

 

Vigila el que menges

Vivim en un món on menjar de forma poc saludable és fàcil i barat. Però, saps què? Menjar bé també ho pot ser! Informa’t, busca receptes saludables que s’adaptin als teus coneixements culinaris i aposta per un canvi total d’estil de vida. Et trobaràs millor i no només te’n beneficiaràs tu mateix, també la gent que t’envolta.

 

Adéu nicotina!

Si recuperar el sentit del gust i l’olfacte i estalviar diners no són motius suficientment bons per a deixar el tabac, pensa que aquest hàbit és el responsable de l’11% de les morts per cardiopatia isquèmica i del 70% de morts de càncer de pulmó, bronquis i tràquea. Pensa bé tot el que pots aconseguir deixant el tabac fora de la teva vida, evita els actes que irremeiablement t’uneixen al tabac i gaudeix d’una vegada per totes dels avantatges que t’ofereix una vida sense fum! Necessitaràs determinació i possiblement ajuda externa per part de professionals en deshabituació tabàquica!

 

Stop sedentarisme

Com en tots els propòsits saludables, mantenir-se en forma requereix determinació. Tot i així, no és complicat. El pas més difícil és buscar una activitat que s’adapti al nostre estil de vida i als nostres gustos: running, dansa, ioga, pilates… Hi ha moltíssimes activitats individuals o en grup que ens ajudaran a sentir millor, a cremar calories i a tonificar la musculatura.

 

Activa la ment

Què llegeixes? Quines sèries i pel·lícules mires? A què dediques el teu temps fora de la feina i els estudis? Aquest també és un propòsit saludable. Si ets creatiu, et submergeixes en un nou idioma o adquireixes l’hàbit de llegir et sentiràs millor amb tu mateix, tindràs més recursos per entendre el món que t’envolta i seràs més feliç. Fomentar l’aprenentatge i potenciar la memòria també t’ajudarà a combatre el deteriorament cognitiu.

 

Posa fre a l’estrès

L’estrès no és per se dolent, però sí que pot arribar a ser perjudicial per a la salut si no es controla adequadament. Malauradament, vivim en un món estressat i angoixat. La teva actitud enfront de la feina i la teva vida personal pot canviar la teva vida i la dels qui t’envolten. Actualment existeixen moltíssimes estratègies per viure el present i dir adéu a l’estrès. Troba la que et funcioni millor i redueix els efectes que et pot comportar l’estrès: mal de cap, angoixa, nàusees, hipertensió…

 

Detox tecnològic

Estàs molt pendent del mòbil? Calcula cada quan el mires i et sorprendrà com de lligat hi estàs. Mai abans una tecnologia s’havia introduït tant al nostre dia a dia fins al punt que no sabem viure sense ella. La llibertat que ens aporta també és un esclavatge i la seva dependència pot arribar a desencadenar una patologia: la nomofòbia. Si creus que necessites “desintoxicar-te” del mòbil o altres dispositius electrònics, marca’t uns límits i fes-ne un ús raonable.

 

Agenda’t

Tenir una agenda o calendari on apuntar tot allò que hem de fer i volem fer és una manera de començar l’any de forma organitzada i tranquil·la. Molts cops les tasques ens superen perquè no tenim un control sobre elles. Deixar les coses blanc sobre negre et pot ajudar, i molt! Recorda anotar-te les revisions mèdiques: ginecòleg, uròleg, oftalmòleg, odontòleg… per no oblidar-te’n!

 

Somrius?

Somriure té molts beneficis per a la salut: relaxa els músculs, oxigena el cos i regula el pols. A banda, és la millor carta de presentació! 

 

Socialitza

Pot ser que la pandèmia hagi fet que ens sigui més difícil donar-nos amor, però no és impossible! Passar més temps amb la família i amics és possible amb constància i buscant alternatives que ens permetin expressar el nostre afecte a les persones que estimem. Les relacions socials ens serveixen per construir la nostra identitat, ens proporcionen benestar i ens donen suport en moments difícils. També són bones per desconnectar de la rutina i controlar els nivells d’estrès.

 

Posa-hi seny i rauxa!

Hi ha moments per a tot. Saber adaptar-se a l’entorn i al moment què vivim és important per gaudir al màxim cada dia. Posar seny en un moment de rauxa i viceversa també ens ajudarà a no deixar-nos emportar en excés per les nostres emocions. 

 

En contacte amb la natura

Si no tens l’oportunitat de viure al camp o a prop d’una zona verda, és fonamental que hi estiguis en contacte regularment. La natura ens proporciona moltíssims beneficis per a la salut. Per conservar-la, viu de forma sostenible. El canvi comença des d’un mateix!

 

Solidaritza’t!

En què inverteixes els diners? Estalviar per donar fa feliç i ens fa feliç. No cal fer grans gestos ni viatjar a altres països per ser solidaris. Petits actes poden ajudar a altres a viure millor: donar sang, participar en una recollida d’aliments…. Hi ha moltíssimes formes de ser solidari. Troba la teva!

 

Optimisme al poder!

Tot i les dificultats que puguin sorgir pel camí, la vida és molt bonica! Gaudeix-la! L’estat d’ànim és importantíssim per gaudir d’una bona salut. Així que no t’ho pensis més, quan et sentis trist/a busca la manera de canviar la teva actitud enfront del problema. Ja veuràs com t’ajuda!

 

Quins són els teus propòsits d’any nou? Comenta’ns-els! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.