A l’aigua, sempre amb compte

Hola a tots!

Avui volem reflexionar sobre l’ús dels maniguets i flotadors pels més petits de casa.

Si bé és cert que per nosaltres, els pares i familiars, ens suposa un alleujament, estem fent bé en utilitzar-los?

 

Estiu rere estiu, la presència de nens amb flotadors i maniguets ha anat minvant. Molts experts fa temps que adverteixen de l’amenaça que suposen.

“Cap de les dues opcions és segura i, a més, cap és útil perquè els petits aprenguin a nedar.”

Els flotadors generen una sensació de falsa seguretat i també un excés de confiança per part dels pares i, per tant, suposen un risc molt gran. Una simple distracció pot generar una situació de perill; és fàcil que els flotadors es donin la volta i que el nen quedi cap per avall sense possibilitat de tornar a la superfície, amb el risc per al nen d’ofegar-se.

Pel que fa als maniguets, igual que els flotadors, poden punxar-se amb facilitat. A més, la majoria de maniguets impedeixen als nens moure els braços amb comoditat i, per tant, són contraproduents perquè els petits aprenguin a nedar i vagin adoptant una bona posició i tècnica de braços.

Com a alternatives, hi ha diversos materials segurs i adequats per aprendre a nedar. Els xurros permeten una gran mobilitat, així com permeten realitzar una gran varietat d’exercicis que permetran que el nen aprengui a desenvolupar-se a l’aigua.

Els extrems del xurro poden unir-se mitjançant un connector, formant un cercle perquè el nen es col·loqui. Quan són molt petits, aquest sistema permet que vagin adquirint l’equilibri a poc a poc.

En qualsevol cas, és important que els banys es realitzin sempre sota la supervisió d’un adult, ja que si el nen es queda sense vigilància, sempre hi ha perill d’ofegament.

Esperem que l’article d’avui us hagi estat interessant, gràcies per seguir-nos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.